Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Prezentacije s radionice 'Provedba zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji' E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 30 Svibanj 2012 17:22

U Splitu je 25. svibnja održana druga Regionalna edukativna radionica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost naziva „Provedba zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji“. Radionica je bila namjenjena jedinicama lokalne i regionalne samouprave u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Hrvatska je donošenjem i provedbom Zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji propisala obvezu za javni sektor, županije i velike potrošače, da pojedinačno izrade i provode planske dokumente energetske učinkovitosti. Za što uspješniju primjenu mjera energetske učinkovitosti, planiranje i realizaciju projekata, županije, gradovi i općine na ovoj su se radionici mogli informirati kako izraditi programe i planove energetske učinkovitosti, poboljšati energetsku učinkovitost u svim sektorima neposredne potrošnje energije (kućanstva, usluge, industrija i promet), te smanjiti vlastite troškove.

Kroz radionicu su održane slijedeće prezentacije:

 

Fond je do sada poticao jedinice lokalne i regionalne samouprave putem financiranja više od 1350 projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u svim županijama Republike Hrvatske i gotovo u svim gradovima i općinama, čime su pokrenute investicije u vrijednosti od preko 2,3 milijarde kuna. Sve do danas Fond je odobrio za te projekte 493,25 milijuna kuna, a isplatio 378,45 milijuna kuna. Od toga je za 114 projekata u Splitsko-dalmatinskoj županiji odobreno 27,3 milijuna kuna, a isplaćeno 18,3 milijuna kuna, dok je za 46 projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobreno 14,25 milijuna kuna, a isplaćeno 9,61 milijuna kuna.

 

Izvor: http://www.fzoeu.hr/

Tags:     FZOEU      radionica      Split      Dubrovnik
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?