Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Konferencija o hrvatskoj politici održivog razvoja E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 09 Svibanj 2012 19:56

U Zagrebu je održana dvodnevna konferencija „Prošlost i budućnost hrvatske politike održivog razvoja, Zagreb +20“, na kojoj se željela procijeniti dosadašnja politika i raspraviti budući smjer, uz poseban naglasak na ulogu udruga civilnog društva. Konferencija prethodi konferenciji „Rio +20“ koja će se u lipnju održati u Rio de Janeiru.

Osim brige o okolišu, koncept održivog razvoja znači brigu i o globalnom razvoju društva i novih društvenih odnosa u međunarodnoj zajednici. On nije samo zaustavljanje klimatskih promjena, već ima širu dimenziju potrebnu za poticanje razvoja, izjavio je predsjednik Republike, Ivo Josipović, koji smatra kako je potrebna transformacija globalne ekonomije, jer sadašnji koncept nije održiv. Uz to, predsjednik je istaknuo činjenicu da je Hrvatska 8. uvoznica električne energije u svijetu, što se nužno mora mijenjati.

Mirela Holy, ministrica zaštite okoliša i prirode, upozorila je na ubrzano trošenje resursa, njihovo zagađivanje i nepovratno gubljenje, kao i na narušavanje biološke raznolikosti. Upravo zbog toga naglasila ja važnost inovacija i uvođenje zelene tehnologije i zelenog gospodarstva kroz racionalno korištenje energije i gospodarenje otpadom kroz povećanje reciklaže.

Konferencija +20

Ovom konferencijom nastoji se učiniti korak dalje prema održivom razvoju i pronalaženju koncepata i vizije buduće Hrvatske da bi se budućim naraštajima osiguralo zadovoljenje potreba zbog svjetskog rasta stanovništva i narušavanja ekološkog sustava, izjavio je Tomislav Tomašević, predsjednik Zelene akcije.

Na konferenciji su sudjelovali i savjetnik Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paolo Berizzi i koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton.

 

Izvor: http://www.mzoip.hr/

Tags:
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?