Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Solarna elektrana u industrijskoj zoni Kukuljanova puštena u pogon E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 19 Ožujak 2012 19:35

Tvrtka Adria Sol iz Kukuljanova je izgradila solarnu fotonaponsku elektranu na krovu u Industrijskoj zoni Kukuljanovo, a njena ukupna snaga je 282,94 kWp.

Ukupna investicija za projekt prelazi 500.000 eura, a povrat investicije bi trebao biti u roku od šest godina. Godišnja proizvodnja bi trebala biti oko 300.000 kWh. Za projekt se koriste solarni paneli Day4Energy 235 W, i to njih 1204, a cijeli projekt se rasprostire na 2.000 metara kvadratnih. Ovim projektom se godišnje štede emisije CO2 za 150 tona.

Solarna fotonaponska elektrana se nalazi na krovu koji je u vlasništvu grupe Ma.Co.T., koja je vlasnički povezana sa Adria Solom, a osim ove elektrane trenutačno gradi još veću solarnu fotonaponsku elektranu snage 315 kWp u gospodarskoj zoni Čaporice nedaleko Trilja. I za ovaj projekt se koristi ista tehnologija i oprema kao i za Kukuljanovo. Trenutno je ovo najveća fotonaponska elektrana u Hrvatskoj.

Izvor: www.business.hr

Tags:     adria sol      kukuljanovo      fotonaponska elektrana      industrijska zona      investicija      day4energy
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?