Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Aktivnosti i posjete HSUSE-u tokom 2011. godine E-mail
Autor Edo Jerkić   
Ponedjeljak, 06 Veljača 2012 23:45

Programom „Informiranje i promoviranje o uporabi Sunčeve energije na području održive energetske politike te suzbijanje posljedica klimatskih promjena i prilagodbe tim promjenama“ provedeno je u 2011. godini 15 demonstracija (aktivnosti) na kojima su sudjelovati učenici osnovnih i srednjih škola, studenti sveučilišta, učilišta i visokih škola, razne institucije, vladine i nevladine udruge kao i pojedinačno ili u grupama sami građani s područja Grada Zagreba.

Sudionici su upoznati s projektom «Solarni krov Špansko – Zagreb» i mogućnosti uporabe Sunčeve energije, kao jednoga od obnovljivih izvora energije, mogućim uštedama kako toplinske tako i električne energije u kućanstvu. Informirani su o cijenama ovih sustava i za koje razdoblje se mogu otplatiti. Također je pokazano koliko je smanjenje emisije štetnih tvari u okoliš, prije svega stakleničkog plina CO2.  Pokazani su rezultati mjerenja, toplinske energije potrošne tople vode, toplinske energije iz solarnih kolektora, toplinske energije dogrijavanja potrošne tople vode preko plina kao i mjerenje toplinske energije grijanja prostora i toplinske energije solarnog udjela u grijanju prostora. Pokazana je i izmjerena proizvedena električna energija iz fotonaponskog sustava, potrošena energija u kući i višak električne energija predane u elektrodistribucijsku mrežu.

Svi zainteresirani za upoznavanje sa uporabom Sunčeve energije na stvarnom primjeru u prostorijama HSUSE u Španskom mogu se javiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .


Osnovna škola Nikola Tesla, Zagreb


Osnovna škola Tituša Brezovačkog, Zagreb


Izjave za emisiju "Hrvatska uživo", HTV


Tehnička škola Ruđera Boškovića, Zagreb


Studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Zagreb


Edukacija - Međunarodna razmjena studenata

Tags:     HSUSE      energija Sunca      Sunčeva energija      fotonapon      fotonaponski sustavi      toplinska energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?