Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Pokrenuta akcija 'Slobodno kretanje električne energije' u EU E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 22 Rujan 2011 22:58

Pokrenuta je web stranica „Slobodno kretanje električne energije“ zajedno sa Facebook stranicom, a čiji je cilj svratiti pozornost Europske Unije da je potrebno što  hitnije omogućiti slobodu kretanja električne energije na njenom teritoriju.

Sam pokret koordiniraju EWEA, Europacable i EURELECTRIC u partnerstvu sa AEBIOM, Business Europe, E3G, European Climate Foundation, European Copper Institute, EGEC, EPIA, EREC, GWEC i drugi partnerima.

Poruka akcije je da Europa 25 godina nakon prvog zakona treba veću slobodu ketanja električne energije, jedinstveno interno tržište električne energije i novu infrastrukturu koja će to omogućiti. Jedinstveno tržište bi povećalo kompetitivnost i sigurnost opskrbe, a i lakše bi uključilo puno više obnovljivih izvora energije, te bi pomoglo u dostizanju klimatskih ciljeva.

Web stranica na adresi http://freedomforelectricity.eu/ je zamišljena kao platforma za sve koji podržavaju ovu novu inicijativu, a središte stranice je izjava koja objašnjava zašto je povezanost i slobodno kretanje električne energije potrebno, te što treba napraviti da se taj cilj postigne.

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     akcija      ewea      slobodno kretanje električne energije      europska unija      europacable
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?