Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Počela Europska kampanja za energetski pametne zgrade E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 26 Svibanj 2011 18:40

Europska kampanja za energetski pametne zgrade 'Vratite svoju energiju' (Take your energy back!) je započela nakon što je lansiran web site http://www.takeyourenergyback.eu/.

Kampanja poziva građane, vlasnike zgrada i vlasti da surađuju, komuniciraju i zajedno naprave sve što mogu kako bi stvorili energetski pametne zgrade. Na osnovi Obamine predsjedničke kampanje, „Smart-e Buildings“ je jedinstvena kampanja jer koristi socijalne medije kako bi mobilizirala ljude. Program inteligentne energije europe Europske Komisije podržava tu kampanju.

Projekt kani iskoristiti ogroman potencijal za uštedom energije koji imaju zgrade, čiji sektor trenutačno čini čak 40% energetske potrošnje Europske Unije, što je više od bilo kojeg drugog sektora uključujući i transportni. Taj ogromni potencijal se mora iskoristiti kako bi se smanjila energetska potrošnja te kako bi se dostigli ciljevi Europe do 2020.

Kako bi se dostigli ti ciljevi moraju se uključiti svi igrači uključujući graditelje, vlasnike zgrada i zakonodavce. Zbog toga su lokalne vlasti i Europska industrija graditeljstva, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije udružili snage te su napravili novi inovativni alat kojim pozivaju ljude da „vrate svoju energiju“ kako bi zgrade postale energetski efikasne. Web portal kampanje omogućuje vlasnicima javnih i privatnih zgrada, javnim vlastima i građanima da jednostavno dođu do podataka o gradnji i preuređenju zgrada kako bi mogli pametno uložiti u svoje zgrade. Sama kampanja će trajati barem dvije godine a web portal će ostati u funkciji i dulje.

Izvor: www.erec.org

Tags:     europska kampanja      energetski pametne zgrade      europska komisija      europska unija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?