Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Velika Britanija kani postati 'svjetski predvodnik' u borbi protiv klimatskih promjena E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 18 Svibanj 2011 21:55

Tajnik za energetiku Velike Britanije Chris Huhne je rekao pred parlamentom u utorak da je Vlada pristala na smanjenje emisije stakleničkih plinova za 50% do 2027. u odnosu na 1990. godinu.

Huhneova dramatična izjava da će ugovor postati zakon stavlja Veliku Britaniju u poziciju da postane svjetski predvodnik u borbi protiv klimatskih promjena nastalih izgaranjem fosilnih goriva. Time se povećava mogućnost da se puno više počne koristiti energija vjetra i drugi obnovljivi izvori energije kako bi se smanjila količina CO2 koju Velika Britanija ispušta u atmosferu.

Huhne, je uz podršku britanskog premijera Davida Camerona, objavio Parlamentu da je Vlada prihvatila prijedlog CCC (Komisije za klimatske promjene) koja je rekla da, ako Velika Britanija želi smanjiti emisiju za 80% do 2050., mora do 2020. smanjiti iste za 37%, a do 2030. 60%. CCC je naveo da bi priobalni sektor vjetra trebao biti važan faktor za manje korištenje fosilnih goriva u energetskom sektoru, i to pogotovo od 2023. do 2027. godine. CCC predviđa da bi udio obnovljivih izvora energije u energetskom sektoru trebao skočiti do nekih 45% do 2030.

Velika Britanija će se i dalje boriti da Europska Unija podupre cilj od 30% smanjenja emisije CO2 do 2020., umjesto dosadašnjih 20%, kao i da se dogovori novi način sprečavanje klimatskih promjena na globalnoj razini koji bi bio zakonski obvezujući.

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     velika britanija      klimatske promjene      staklenički plinovi      emisije      obnovljivi izvori energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?