Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Strawberry Drvo - solarni punjač E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 24 Ožujak 2011 17:49

Strawberry Drvo je solarni punjač za mobitele koji je namijenjen javnom korištenju. Prvo Strawberry Drvo postavljeno je u Srbiji na gradskom trgu u Obrenovcu 14. listopada 2010.

Sam Strawberry zamislila je skupina  mladih ljudi koji žele poticati razvoj obnovljivih izvora energije te povećati svijest o ulozi obnovljivih izvora energija u modernom društvu.  Strawberry tim čini 7 ljudi.


Slika: Strawbeery Drvo u Obrenovcu, izvor: www.strawberry.org.rs

Sam cilj Strawbeery Drva je da se korištenjem energije Sunca korisnicima ponudi besplatno punjenje baterije na mobitelima i drugim prenovisim uređajima u trenutcima kada niste u blizini kuće a pod hitno trebate napuniti svoj prijenosni uređaj jer je baterija pri kraju. Na Strawberryu se mogu puniti mobiteli svih najpopuplarnijih marki mobitela a mogu se puniti i fotoaparati i drugi multimedijalni uređaji.

Samo drvo ima ugrađene akumulatorske baterije tako da punjači rade i noću i tokom oblačnih dana, te ima klupu i nadstrešnicu kao što se i vidi na slici. Strawberry ima i edukativnu ulogu pošto educira prosječne ljude o mogućnostima obnovljivih izvora energije.

Izvor: www.strawberry.org.rs

Tags:     strawberry drvo      solarni punjač      mobiteli      srbija      obrenovac
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?