Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Hidro projekt Europske Unije - Stream Map E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 16 Veljača 2011 22:29

Stream Map je projekt Europske Unije koji je osmislila ESHA (Europska asocijacija za male hidroelektrane), a kofinancirao ga je IEE Program Europske Komisije pod nadležnošću EACI-ja. Trajanje projekta je od 2009. do 2012. godine.

Prvi puta ikada Stream Map projekt sakuplja na jednom mjestu detaljne podatke o tržištu, energiji i politici u centralnoj HYDI (Inicijativa hidro podataka) bazi podataka koju može koristiti javnost. Preko svih sakupljenih podataka trebala bi se napraviti Mapa za sektor malih hidroelektrana kojom će se napraviti pridjelozi za budući razvoj hidroelektrana sa pogledom na ciljeve 2020. koji se nalaze u EU direktivi za obnovljive izvore energije.

Glavni ciljevi Stream Mapa su:

  1. Stvaranje centralne baze podataka koja će skupljati informacije o sektoru hidroelektrana u svih 27 članica EU od 2007. godine i koja će se nadopunjavati svake godine
  2. Analiza trenutačne situacije u sektoru
  3. Rađenje prijedloga za budući razvoj u sektoru
  4. Utjecaj državnih akcijskih planova za obnovljive izvore energije ovisno o njihovom izboru budućeg razvoja
  5. Davanje konstantnih informacija i savjeta na lokalnom i državnom nivou o razvoju sektora i njegovim potrebama

 

Sam projekt je predstavljen na konferenciji Hidroenergia 2010, koja se odvijala u Lausanne u Švicarskoj u lipnju prošle godine.

Od početka projekta su se skupljali podaci o malim i velikim hidroelektranama u svih 27 članica EU, te je napravljen jedinstveni pregled kako bi se mogli uspoređivati podaci  različitih država. U sklopu toga će se svake godine izdavati CD sa godišnjim hidro statistikama, te će se organizirati različiti seminari u svakoj državi članici.  Tokom proljeća ove godine će se skupiti još jedna runda podataka, a za kraj projekta će biti objavljena prva cjelokupna mapa za male hidroelektrane u Europskoj Uniji. Napredak samog projekta će biti objavljen tokom HYDRO11 konferencije u listopadu 2011. u Pragu.

Izvor: www.streammap.esha.be

Tags:     hidro      europska unija      stream map      male hidroelektrane      esha
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?