Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Energy Investment Forum 2016 E-mail
Autor Uredništvo   
Utorak, 23 Veljača 2016 09:26

Poslovni dnevnik za profesionalce i stručnjake iz sektora energetike i povezanih industrija, 1. ožujka 2016. u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski organizira već tradicionalnu konferenciju- Energy Investment Forum 2016. na temu 'Potencijali ulaganja u energetskom sektoru '.

Tijekom proteklih nekoliko godina uža regija ponovno doživljava ekspanziju investicijskih projekata u sektoru energetike i samim time na sebe skreće pažnju globalne investicijske javnosti. Te mogućnosti predstavljaju začetak novog ciklusa gospodarskog rasta u Hrvatskoj, a za njihovu realizaciju potrebno je ispuniti niz unaprijed utvrđenih uvjeta. Ovise li ulaganja u hrvatsku energetsku infrastrukturu samo o javnim kompanijama i kako privući pažnju ulagača samo su neka od pitanja na koje će polaznici dobiti odgovore.

 

Kroz tri interesantne panel diskusije polaznici će saznati korisne informacije o najnovijim pravilima u sektoru obnovljivača, biogoriva i goriva iz otpada, zadobit će uvid u najefikasnije načine reguliranja područja proizvodnje te skupa s predavačima i sudionicima panel diskusije pokušati utvrditi mogućnosti ulaganja u istraživačka polja na Jadranu i zajedničkim snagama pronaći optimalna rješenja začaranog kruga konvencionalnih fosilnih energetskih pogona. Želite li saznati više o tome kako usmjeriti pažnju globalne investitorske javnosti na projekte u energetici, osigurajte svoje mjesto na manifestaciji putem online prijave.

 

U razloge za strateško okretanje države prema energetskom sektoru i o investicijskom potencijalu otvorenom regulativom o obnovljivim izvorima energije uputiti će prisutne predsjednik uprave HEP-a Perica Jukić , direktor poslovnog razvoja RWE-a Karl Kraus i Miroslav Mesić, predsjednik uprave HOPS-a.

 

Sigurnost opskrbe jedno je od ključnih pitanja energetske politike Europske unije, čiji je interes diverzifikacija energetskih izvora. Na panel diskusiji koja će se fokusirati na ulaganjima u infrastrukturu, predstavnik INA-e , Dragan Kovačević iz Janafa te Marin Zovko iz Plinacroa odgovoriti će na pitanja o ovisnosti hrvatske energetske infrastrukture o javnim kompanijama i realnosti realizacije adriatic spota.

 

Budući da efikasno upravljanje potrošnjom energije čini potencijalno novo tržište za našu državu, uslijed investiranje bi moglo dovesti do gospodarskog rasta i otvaranja novih radnih mjesta. Na panel diskusiji pod nazivom 'Energetska učinkovitost i investicijski potencijali u niskougljičnoj strategiji' Sven Muller, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i predstavnik Končar Elektroindustrije diskutirat će o zadržavanju razine profitabilnosti konvencionalnih energetskih postrojenja i potencijalima domaćeg gospodarstva kod razvoja nove tehnologije.

 

Energy investment Forum je konferencijsko-sajamska manifestacija usmjerena na problematiku razvoja energetskih investicijskih projekata u Hrvatskoj i regiji, a služi ujedno i kao mjesto okupljanja profesionalaca iz sektora energetike, pripadnika znanstvene zajednice i projektnih stručnjaka. Na prošlogodišnjoj manifestaciji sudjelovalo je više od 500 profesionalaca zainteresiranih za područje energetike. Ne propustite priliku da već danas rezervirate svoj dolazak putem online prijave.

Tags:     forum      energija      energetska infrastruktura      konferencija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?