Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Atlas obnovljivih izvora energije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 15 Siječanj 2013 15:47

Prvi svjetski atlas obnovljivih izvora energije, čiji su podaci javno dostupni pušten je u rad 13. siječnja, a očekuje se da će imati značajnu ulogu u daljnjem razvoju obnovljivih izvora energije.

Međunarodna agencija za obnovljive izvore energije (International Renewable Energy Agency (IRENA)) pokrenula je Global Atlas, do sada najveću inicijativu koja pomaže zemljama pri objavi potencijala obnovljivih izvora energije i kompanijama koje žele prikupiti podatke i karte izrađene od strane vodećih tehničkih institucija i sličnih privatnih kompanija diljem svijeta. Atlas trenutno sadrži podatke o sunčevoj energiji i energiji vjetra za 22 zemlje, a kroz 2013. i 2014. godinu trebali bi biti objavljeni svi podaci o ostalim obnovljivim izvorima. U slijedećih nekoliko mjeseci očekuje se pridruživanje i drugih zemalja.

Global Atlas

Cilj ove platforme je osvijestiti o svjetskom potencijalu za obnovljivu energiju i pomoći kompanijama pri investiranju u nova tržišta. Također se vjeruje kako bi atlas mogao pomoći udvostručiti svjetski udio obnovljivih izvora energije do 2030. godine.

Atlas je dostupan na web stranici www.irena.org/GlobalAtlas, dok su video i brošura o projektu dostupni na stranici http://www.res-atlas.org/.

 

Izvor: http://www.irena.org/

Tags:     Global Atlas      karta      atlas      energija vjetra      sunčeva energija      FN      PV      IRENA
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?