Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

SPG Solar-ov plutajući solarni modul redizajniran da bi bio jeftiniji E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 04 Svibanj 2011 00:07

Kompanija SPG Solar Inc. predstavila je novu generaciju svoje plutajuće solarne tehnologije. Redizajnirani i projektirani da budu troškovno što konkurentniji, SPG Solar Floatovoltaics omogućava komercijalnim, industrijskim i državnim korisnicima koji imaju malo mjesta na krovovima da iskoriste plutajuće module.

Proizvod osigurava uštedu energije, uštedu vode, te ima ekološke prednosti kada je smješten na ribnjacima, jezerima ili akumulacijskim jezerima. Druge kompanije, kao što je Solaris Synergy's floating concentrating photovoltaic (F-CPV), razvijaju slične tehnologije.

Nova generacija Floatovoltaics platformi cijenovno će biti konkurentna jednoosnim pratećim solarnim sustavima namjenjenim za kopno, izjavio je predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije, Chris Robine.


Izvor: http://www.spgsolar.com/

Kada je dostupan prostor na tlu ograničen, postavljanje Floatovoltaics sustava pruža rješenja na vodi, te tada

  • smanjuje isparavanje vode i do 70%,
  • poboljšava kvalitetu vode pružajući zaštitu od sunca, čime se sprečava nastanak algi i smanjuje potreba za tretiranje vode kemikalijama,
  • stvara hlad ispod panela, čime se snižava temperatura vode i poboljšava izlazna snaga solarnih panela.

Ovakav plutajući sustav radi na jednakom principu kao i bilo koji drugi solarni FN sustav, a projektiran je za vijek trajanja od 20, i više godina. Ne sadrži nikakve pomične dijelove i zahtijeva minimalno održavanje.

Predviđa se da će ova tehnologija biti od značajne koristi na području agrokulture, postrojenja za tretiranje otpadnih voda, te sličnih djelatnosti. Kompanije Tata Power i Sunenergy već surađuju na elektrani plutajuće solarne energije u Indiji.

Kompanija SPG Solar je vodeći developer distribuiranih solarnih projekata za velike državne, poslovne i javne korisnike. Nudi proizvode kao što su Floatovoltaics i jednoosni prateći sustav TTi SunSeeker, a njihova financijska grupa nudi cijeli niz financijskih resursa i ekspretizu financiranja solarnih projekata.

 

Izvor: http://www.electroiq.com

Tags:     solarna energija      plutajući solarni moduli      Floatovoltaics
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?