Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kalifornija želi još više obnovljivih izvora energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 13 Travanj 2011 22:49

Guverner Kalifornije Jerry Brown potpisao je zakon kojim Kalifornija traži udio obnovljivih izvora energije od 33% u korištenju električne energije do 2020.

S.B. 2X, kako se zove zakon koji je potpisao Jerry Brown obavezuje Kaliforniju da 33% električne energije u toj državi dolazi iz obnovljivih izvora energije do 2020. AWEA-in CEO Denise Bode je izjavio da je time otvoreno tisuće zelenih poslova u Kaliforniji, te su time napravili presedan koji bi ostatak saveznih država u SAD-u trebao slijediti.

Ovaj novi standard za obnovljive izvore enegije ima i kratkoročne i srednjeročne ciljeve, a koje industrija vjetra smatra važnim jer omogućava razvoj odmah, a ne u nekoj daljoj budućnosti. Prema S.B. 2X do kraja 2013. potrebno je imati 20% obnovljivih izvora energije, a do 2016. je potrebno dostići cilj od 25%. Sam zakon će stupiti na snagu za otprilike 90 dana, a objavljen je mjesec dana prije najvećeg Američkog sajma za energiju vjetra WINDPOWER 2011 koji se održava u Anaheimu, Kaliforniji od 22. do 25. svibnja.

Izvor: www.awea.org

Tags:     kalifornija      obnovljivi izvori energije      vjetroelektrane      guverner      zakon
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?