Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Londonski taksiji sa gorivim ćelijama po prvi puta na ulicama E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 28 Ožujak 2011 23:12

Crni londonski taksiji sa gorivim ćelijama, koje je razvio konzorcij vođen kompanijom Intelligent Energy, izlaze na ulice po prvi puta nakon dodjeljenog legalnog statusa od strane državne uprave za certifikaciju vozila.

U tijeku je projekt kojim se želi dostići nulta emisija od strane taksija na ulicama Londona do početka Olimpijskih igara 2012. godine, a prvi „Crni taksiji na gorive ćelije“ pokrivaju kombinirano ukupno više od 12.800 km na cesti i u testnim uvjetima testiranja na stazi.


Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tijekom prvih tura po Londonskim cestama, ovaj taksi isticao se u najprometnijim satima ubrzanjem koje su omogućile Inetlligent Energy gorive ćeilje i električni motor.

Ovaj hibridni taksi sa baterijom punjenom pomoću gorive ćelije omogućava 400 km vožnje uz brzo nadopunjavanje. Sada kada su ovakva vozila u potpunosti funkcionalna, potvrđena i proizvedena, konzorcij planira nastaviti dalje sa isporukom londonskih taksija za 2012. godinu.

Gradonačelnik Londona, Boris Johnson, želi učiniti Veliku Britaniju vodećom zemljom u tehnologiji gorivih ćelija, te je već najavio planove za povećanje broja stanica za punjenje oko glavnog grada.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     gorive ćelije      nulta emisija      Intelligent Energy
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?