Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Alstom potpisao ugovor za malu hidroelektranu u Brazilu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 17 Veljača 2011 10:34

Alstom je potpisao dva ugovora sa Brookfield Renewable Power za isporuku opreme za dvije male elektrane, Pezzi i Serra dos Cavalinhos II, koje se nalaze u državi Rio Grande do Sul, u Brazilu.

Astomov dio isporuke uključuje dvije Kaplan „S“ turbine, dva generatora, dvije kontrole brzina, dva regulatora napona, te sastavljanje i nadzor puštanja u rad. Astomove Kaplan „S“ turbine su posebno razvijene kako bi zadovoljile potrebe malih hidroelektrana.

Hidroelektrana Pezzi, snage 20 MW, biti će izgrađena na rijeci Antas, između predjela Bom Jesus i Jaquirana, a trebala bi biti puštena u rad u rujnu 2012. godine. Druga hidroelektrana, snage 29 MW, nalaziti će se između predjela Sao Francisco de Paula i Monte Alegre dos Campos, te bi trebala biti puštena u rad u studenom 2012. godine.

Oprema za oba projekta proizvodi se u Alstomovoj tvornici Taubaté, jednoj od najvećih tvornica koje proizvode dijelove za hidroelektrane.

Uz to, konzorcij kojeg čine Alstom i Schrader Camargo, kolumbijska kompanija za sastavljanje dijelova, je potpisao ugovor sa Emgesom, podružnicom Endese i prvim privatnim operaterom u Kolumbiji, za isporuku i sastavljanje elektromehaničke opreme za hidroelektranu El Quimbo snage 400 MW. Ukupna vrijednost ugovora iznosi oko 115 milijuna eura, od čega je 90 milijuna eura Alstomov dio.

 

Izvor: www.hydroworld.com

Tags:     male hidroelektrane      Brazil      Alstom
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?