Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Indija gradi prvu azijsku komercijalnu elektranu na plimu i oseku E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 17 Siječanj 2011 18:25

Prva azijska komercijalna elektrana na plimu i oseku će biti izgrađena u pokrajini Gujarat u Indiji, a imat će snagu 50 MW.

Projekt u zaljevu Kutch u Gujaratu zajednički razvijaju međunarodna kompanija Atlantis Resources Corporation i državna Gujarat Power Corporation (GPCL).

Narendra Mondi, glavni ministar Gujarat, je pristao da budući razvoj na toj lokaciji podrži 250 MW energije na plimu i oseku (na tom području je Atlantis procijenio da ima do 300 MW komercijalne energije plime i oseke za iskoristiti). Sama gradnja prve faze od 50 MW bi trebala početi krajem ove godine.

Tim postrojenjem će se otvoriti investicijski ciklus u turbine na plimu i oseku koji će iznositi nekoliko stotina milijuna dolara, te će se time otvoriti veliki broj poslova u toj regiji. Za financijsko zatvaranje projekta će se tražiti equity partneri, a sam projekt će dobiti feed-in-tarifu od države.

Uz razvoj projekta na plimu i oseku će se provjeriti i potencijal za priobalne vjetroelektrane na istom području, te ako istog ima, moglo bi doći do gradnje jednog mega projekta koji bi obuhvaćao priobalne vjetroelektrane i elektrane na plimu i oseku.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?