Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Abengoa udvostručila udio u projektu Xina E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 15 Prosinac 2014 22:29

Španjolski developer, Abengoa, udvostručio je svoj udio u projektu Xina koji se nalazi u južnoj Africi. Ukupna snaga ovog projekta sunčane toplinske elektrane iznosi 100 MW.

Obnovljivi.comIzgradnja elektrane koju će činiti parabolični moduli već je započela, a očekuje se da će početi s radom u trećoj četvrtini 2017. godine. Dvadesetogodišnji ugovor o otkupu proizvedene energije potpisan je sa lokalnom kompanijom Eskom.

Elektrana Xina u provinciji Northern Cape, u blizini elektrane KaXu snage je 100 MW, a ova dva projekta zajedno će činiti najveći solarni kompleks u Africi. Xina će biti u vlasništvu konzorcija u kojemu Abengoa ima 40% udjela, a drugi partneri su IDC, PIC i društvena zadruga KaXu.

Financiranje projekta osigurano je od strane javnih institucija koje uključuju i Afričku banku za razvoj, Međunarodnu financijsku korporaciju, Korporaciju za razvoj industrije i Južnoafričku banku za razvoj. Privatne lokalne banke koje su se uključile u financiranje uključuju i RMB, Nedbank i ABSA.

 

Izvor: http://renews.biz/

Tags:     Abengoa      Xina      Južna Afrika
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?