Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Geotermalna energija mogla bi opskrbljivati 20% potrošnje energije u Europi E-mail
Autor Iva Zelenko   
Nedjelja, 12 Prosinac 2010 15:49

Prema Europskom geotermalnom energetskom vijeću (EGEC) geotermalna energija bi do 2050. godine mogla činiti najmanje 20% energetske potrošnje u Europi.

Dr Burkhard Sanner, predsjednik EGEC-a, izjavio je da se neke stvari moraju promijeniti ukoliko Europa namjerava ostvariti svoj cilj o smanjenju emisija CO2, a to neće biti moguće bez određenog doprinosa iz područja geotermalne energije.

Geotermalna energija ne zahtijeva dodatna ulaganja kao što su ulaganja za skladištenje energije, izgradnja mreže, ili spremanje otpadnog materijala. Geotermalni izvori energije svakako su najkonkurentniji izvor energije, ali ih je moguće korisiti samo na određenim lokacijama.


izvor: www.renewableenergyfocus.com

Unaprijeđeni geotermalni sistemi (EGS), veliko otkriće na području geotermalne energije, trebali bi omogućiti razvoj geotermalne energije bilo gdje u Europi, i zasigurno će postati konkurentni u slijedećih nekoliko godina. Geotermalna energija biti će ključna za optimalnu energetsku kombinaciju, zaključio je Sanner.

EGED poziva međunarodne vlade i europske institucije da ulažu u istraživanje i razvoj EGS, usvoje feed-in tarifu prihvatljivu za razvoj EGS, te sastave tzv. European Risk Insurance Scheme kako bi ublažili geološki rizik.

 

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     EGEC      geotermalna energija      EGS
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?