Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

AWS Ocean Energy uspješno testirao svoje elektrane na valove E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 26 Srpanj 2014 19:35

Uspješno inicijalno puštanje u pogon umanjene elektrane demonstrira potencijal tehnologije iskorištavanja valova za velike priobalne elektrane na valove.

AWS Ocean Energy iz Invernessa, Škotske je dovršio incijalne testove svojeg AWS-III generatora električne energije iz energije valova koji je napravljen u pola svoje zamišljene veličine. Program testiranja se odvijao u Lynessu u Orkneyu, Škotskoj te će pomoći tvrtki razviti tehnologiju za različita korištenja - od malih uređaja u priobalnim farmama riba do velikih elektrana.

Ovo je bilo vrlo važno postignuće za AWS jer se radilo o prvom testiranju u skoro pravoj veličini. U idućoj fazi će se više fokusirati na prednosti i izdržljivost sustava. Sama potpora Škotske vlade i investicije iz industrije su prema njihovim riječima bile ključne u razvoju tehnologije.

AWS-III tehnologija koristi jednostavnu i izdržljivu dijafragmu za hvatanje energije iz valova koja se onda pretvara u zrak pod tlakom kojim se iz turbina proizvodi električna energija. Dijafragme su napravljene od "materijala za izradu neprobojnog prsluka" koje predstavljaju važni tehnološki napredak u izradi jeftinijih elektrana na valove. Prednost ove tehnologije je da je već isprobana u drugim sustavima, te je poanta samo dokazati da dijafragme imaju odgovarajuću izdržljivost.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     aws ocean energy      škorska      energija valova      generator      priobalna elektrana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?