Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

SgurrEnergy započeo istraživački projekt za energiju iz valova i plime i oseke E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 16 Srpanj 2014 16:52

Konzultantska tvrtka za obnovljive izvore energije SgurrEnergy je započela istraživački projekt sa Sveučilištom Edinburg i ScottishPower Renewables kojim bi se smanjile nesigurnosti za projekte energije valova i plime i oseke.

Projekt će trajati tri godine, te će isporučiti rješenja za neke od trenutačnih problema kako bi se riješile potrebe industrije valova i plime i oseke i kako bi se što bolje iskoristio veliki potencijal obnovljivih resursa u Velikoj Britaniji.

Istraživačka kampanja će identificirati pojedinačne komponente procesa procjene proizvodnje električne energije. Na osnovu tog istraživanja će biti određena prioritetna područja koja će biti dodatno kvantificirana kako bi se shvatilo gdje se mogu postići najveće uštede. Ta područja će onda biti fokus istraživanja za unaprijeđenje tehnika mjerenja, modeliranja i predviđanja proizvodnje.

Rješavanje problema nesigurnosti bi moglo pomoći pri osiguravanju većih investicija za tehnologije i projekte, te omogućiti brži rast samog sektora. Sgurrova stručnost u procjenama i analizi proizvodnje energije iz vjetra će imati ključnu ulogu u projektu pošto postoje sličnosti u tehnologijama. Scottish Power Renewables će u projekt donijeti praktičnost i pragmatičnost zbog puno iskustav u razvoju projekata valova i plime i oseke.

Rezultati ovog istraživačkog projekta će pružiti bolje razumijevanje smanjivanja rizika u industriji čime bi investicije u taj sektor mogle postati atraktivnije, te osigurati veću sigurnost u sektoru.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     sgurr      valovi      plima i oseka      istraživanje      projekt      industrija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?