Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Izvještaj o emisijama stakleničkih plinova iz hidropostrojenja E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 26 Studeni 2010 19:31

Institut za istraživanje električne energije (EPRI) je objavio dostupnost novog izvještaja pod nazivom: „Uloga akumulacija hidroelektrana na emisiju stakleničkih plinova.“

Cilj tog višegodišnjeg projekta je bio utvrditi važnost emisija stakleničkih plinova iz akumulacija hidroelektrana i rada istih unutar SAD-a. Potencijal tih emisija stvara nesigurnost za buduće regulacije i za tržište hidroelektrana. Početna zabrinutost se tiče mogućnosti da ta emisija stakleničkih plinova utječe na standarde pogona portfelja hidroelektrana, na ekonomske poticaje za razvoj obnovljivih izvora energije, a i sve druge poticaje.

Sam izvještaj je došao do slijedećih zaključaka: bruto emisija stakleničkih plinova nije nula, ali nije sigurno ni ima li neto emisije stakleničkih plinova. Studije utjecaja na okoliš ne mogu utvrditi da li se proizvode staklenički plinovi u akumulacijama zbog manjka podataka pri gradnji umjerenih akumulacija, te su potrebne iscrpne studije za utvrđivanje da li američke akumulacije pridonose ljudskim emisijama stakleničkih plinova, a potrebna su i mjerenje na lokacijama koja uključuju površinu akumulacije, samu branu i odlaznu vodu, kao i utjecaj rada postrojenja, te te iste podatke iskoristiti za izradu modela koji bi mogli procijeniti količinu stakleničkih plinova iz svih postrojenja.

Autori članka su pregledali dostupnu literaturu kako bi saznali što se uopće zna o emisijama stakleničkih plinova sa takvih lokacija, te su onda pregledali protokole za procjenu stakleničkih plinova kako bi odredili jedan kvalitetan za Američke akumulacije. EPRI planira uložiti dodatni napor zajedno sa SAD-ovim Odjelom za Energiju kako bi riješili nesigurnosti u tom izvještaju.

Izvor: www.hydroworld.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?