Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Solarni CPV polako postaje komercijalan E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 26 Studeni 2010 17:21

Krajem godine će otprilike 20 MW solarnih skupljača energije (CPV) biti spojeno u mrežu, a u idućih pet godina očekuje se rast te brojke i na 1 GW. To su procjene Europskog udruženja industrije fotonapona (EPIA).

2010. bi mogla postati poznata kao godina prekretnice za solarne skupljače energije (CPV) kojima je ove godine pala cijena izrade, a povećana im je efikasnost i pouzdanost. Također je na mrežu spojeno više komercijalnih solarnih CPV elektrana.

Trenutačni komercijalni projekti pokazuju najveću iskoristivost u vrućim i suhim regijama. Efikasnost modula u elektranama je 25-27%, a očekuje se rast na 30% do 2012.

Dodatne prednosti solarnih CPV elektrana su: korištenje jednostavnih materijala kao što su staklo, čelik i silicij i vrlo malo poluvodičkih materijala što smanjuje troškove, mogućnost lokalnog zapošljavanja pri gradnji zbog jednostavnosti implementacije, fleksibilnost tehnologije što omogućuje instalacije od 1 MW do više od 100 MW, malo korištenje vode i optimalno iskorištavanje vode.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?