Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Obnova Eiffelovog tornja će pretvoriti prvi kat u u izvor čiste energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 13 Ožujak 2014 23:23

Francuski arhitektonski studio Moatt-Riviere trenutačno obnavlja Eiffelov toranj u Parizu. Radovi na njemu su počeli prije dvije godine, a trebali bi biti gotovi kasnije ove godine, te bi prvi kat trebali pretvoriti u zanimljivo iskustvo.

Zajedno sa novim suvremenim izgledom, prvi kat će biti nadograđen sa održivim izvorima energije kao što su fotonaponski sustav i mali vjetroagregati. Projekt je vrijedan 34,6 milijuna dolara, a uključuje rušenje i rekonstrukciju prvog kata Eiffelovog tornja uključujući pozdravni centar, trgovine i restorane.

Nakon dovršetka će se na prvom katu nalaziti područje za recepciju ispred dizala zajedno sa konferencijskom sobom i kinom, te Muzeografski put koji će voditi po prvom katu. Jedna od važnijih stvari u obnovi je činjenica da će osobe sa invaliditetom konačno moći posjetiti taj kat.

Kako bi se povećala energetska efikasnost tornja isti će prvi kat biti opremljen sa fotonaponskim modulima i LED rasvjetom. Osim toga će biti postavljena i četiri vjetroagregata sa vertikalnom osi vrtnje koji će pokretati turbinu za pitku vodu, te će služiti i skupljanju kišnice.

 

Izvor: http://inhabitat.com

Tags:     francuska      moatt-riviere      eiffelov toranj      vjetroelektrane      solar      arhitekti
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?