Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Krenuo veliki proboj solara u Texasu, SAD-u sa prvom fazom 400 MW fotonaponske elektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 06 Siječanj 2014 19:28

Texas je poznat po tome da je tamo sve veliko, te stoga ne čudi da je i tamo konačno došao na red razvoj velikih solarnih elektrana većih od 100 MW koje su se u Sjedinjenim Američkim Državama do sada uglavnom razvijale u Kaliforniji i Arizoni.

OCI Solar Power je objavio da je dovršio prvu fazu snage 42 MW velikog projekta koji bi trebao imati ukupnu snagu od 400 MW kada bude dovršen. Električna energija iz ovog projekta će se isporučivati elektroprivredi CPS Energy i to na području San Antonia. Samo s ovim projektom će Texas postati jedna od najjačih saveznih država u instaliranoj snazi solara pošto su prošle godine samo Arizona, Kalifornija i New Jersey imali instaliranu snagu veću od 400 MW. Ipak glavni predvodnik ostaje Kalifornija koja bi uskoro trebala imati instaliranu snagu veću od 2.000 MW.

CPS Energy je pri pozivu za razvoj solarne elektrane pozvao prizvođače solarnih panela da dođu u regiju, što su oni i napravili pa je tako OCI Solar Power prebacio svoju središnjicu u San Antonio, a proizvođač solarnih panela Nexelon koji im je partner će također otvoriti tvornicu u blizini. CPS Energy vodi agresivnu kampanju kojom želi do 2020. godine 65% električne energije iz obnovljivih izvora energije. S ovom elektranom će se otvoriti 800 radnih mjesta u Texasu sa godišnjim ekonomskim utjecajem od 700 milijuna dolara. Trenutačno je otvoreno 150 stalnih radnih mjesta i 600 privremenih tokom izgradnje. Cijeli projekt bi trebao biti dovršen 2016. godine.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     oci solar      fotonaponska elektrana      sad      san antonio      texas
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?