Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

62 zemlje potiču biogoriva E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 05 Rujan 2013 13:45

Prema najnovijem istraživanju, provedenom od strane Global Renewable Fuels Alliance (GRFA), 62 zemlje kroz svoje zakonodavne okvire potiču upotrebu biogoriva, te je upravo kroz takve okvire proizvodnja etanola zamijenila potrebu za oko 2 milijuna barela nafte dnevno.

Rezultati istraživanja prikazani su kroz interaktivnu kartu proizvodnje biogoriva u svijetu, na kojoj je uočljivo kako je posljednja zemlja koja se priključila proizvodnji biogoriva Indija, koja trenutno u svojoj proizvodnji goriva ima 5% udjela etanola, te u cilju imaju povećanje na 20% do 2017. godine.

Interaktivna karta biogoriva

Povoljni zakonodavni okviri za biogoriva, kako u razvijenim zemljama, tako i u zemljama u razvoju kao što je Indija, biti će od ključne važnosti za daljnji razvoj svjetske industrije biogoriva i smanjenja ovisnosti o uvozu fosilnih goriva. GRFA izražava zadovoljstvo indijskom vladom u poduzimanju ključnih koraka za smanjenje svoje ovisnosti o nafti i postavljanju plana kako postati vodeća svjetska zemlja u upotrebi i proizvodnji biogoriva, izjavio je Bliss Baker, glasnogovornik GRFA-e.

Desetak afričkih zemalja, kao što su: Nigerija, Etiopija, Sudan i Mozambik, trenutno ima razvijene zakonodavne okvire kroz koje se potiču biogoriva, ali i kroz koje se potiče razvoj svih obnovljivih izvora energije.

 

Izvor: http://globalrfa.org/

Tags:     biogoriva      Indija      interaktivna karta      GRFA
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?