Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Solarni uređaj nadzire potražnju za električnom energijom E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 27 Kolovoz 2013 20:52

Kompanija Magellan Power predstavila je tehnologiju Solar Gate koja bi trebala pomoći velikim sunčanim elektranama zadržati proizvedenu energiju i za vlastite potrebe.

Solar GateTehnologija je osmišljena nakon značajnog porasta proizvodnje električne energije iz sunčanih elektrana u australskim elektroenergetskim sustavima, što je uzrokovalo probleme ispadanja sustava. Upravo zbog toga nekoliko distributera električnom energijom moralo je postaviti ograničenja na količinu ulaska električne energije iz sunčanih elektrana u elektroenergetsku mrežu. Problem je bio značajniji kod velikih fotonaposkih sustava.

Tehnologija Solar Gate nadzire potražnju za energijom u lokalnoj mreži, te šalje upute za proizvodnju onoliko električne energije koliko mreža u tom trenutku može prihvatiti. Na taj način izbjegava se preopterećenje mreže i proizvodnje viška energije. Sama tehnologija ima mogućnost preusmjeravanja neiskorištene energije na druge vanjske jedinice. Ovo je prvi takav uređaj izrađen u Australiji, a zbog niske cijene proizvodnje gotovo je sigurno da će biti korišten kod australskih sunčanih elektrana, izjavio je rukovodeći direktor u Magellan Power, Masoud Abshar.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Solar Gate      Magellan Power      fn      fotonapon      nadzor opterećenja      nadzor proizvodnje energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?