Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Filipini planiraju preći na 100% OIE u idućih 10 godina E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 30 Srpanj 2013 13:32

Filipini su postali još jedna od država koja želi u potpunosti preći na 100% obnovljivih izvora energije u proizvodnji električne energije kako bi smanjili emisije, povećali energetsku sigurnost i zadržali nižu cijenu električne energije.

Predstavnici Filipina su prošli mjesec postavili temelje za taj prijelaz u idućih 10 godina u suradnji sa Worldwatch Institute Climate and Energy. Worldwatch je predstavio plan u kojem su prikazane potrebne promjene u tehničkom, socioekonomskom, financijskom i političkom smislu za tranziciju u energestki sustav koji se u potpunosti bazira na energetskoj efikasnosti, opskrbi obnovljivim izvorima energije i pametnim mrežama.

Direktor Worldwatcha Alexander Ochs je izjavio da Filipini imaju ogroman potencijal u sektoru obnovljivih izvora energije i da spadaju u jednu od rijetkih država gdje ima svih izvora uključujući biomasu, geotermalnu energiju, hidroelektrane, solar, vjetar i energiju oceana.

Izvor: http://reneweconomy.com.au

Tags:     filipini      obnovljivi izvori energije      biomasa      energetska efikasnost      geotermalna energija      hidroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?