Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Elektrana na biomasu započinje s komercijalnom proizvodnjom E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 17 Srpanj 2013 15:19

Nakon niza uspješnih ispitivanja elektrana na biomasu Helius CoRDe Limited, koja se nalazi u mjestu Rothes, Škotska, započela je s komercijalnim radom.

Obnovljivi.comElektrana za svoj rad upotrebljava nusprodukte lokalne tvornice viskija, od kojih proizvodi električnu energiju i tekuću stočnu hranu. Očekuje se da će pod zakonodavnim okvirom Renewables Obligation biti priznata kao kombinirana elektrana koja proizvodi toplinsku i električnu energiju.

Sama elektrana ima snagu 8,32 MW i u vlasništvu je CoRDe, konzorcija kompanija Helius Energy plc, Rabo Project Equity BV i Combination of Rothes Distillers Limited (CoRD). Očekuje se da će proizvoditi dovoljno električne energije za opskrbu 9.000 kućanstava, te da će smanjiti emisije za oko 46.000 tona godišnje. Dodatno smanjenje emisija od 18.000 tona godišnje ostvariti će se zatvaranjem postojeće CoRD-ove elektrane na plin koja se nalazi na istoj lokaciji. Kompanija CoRD nastaviti će aktivno tražiti mogućnosti kako povećati ostatke nastale procesom destiliranja koji bi se dodatno mogli iskoristiti za rad elektrane.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     biomasa      Škotska      destilerija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?