Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Karipski obnovljivi izvori energije trebaju pomoć E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 28 Svibanj 2010 12:31

Skupina država u Karipskoj regiji ima veliku viziju kada se spominje snaga vjetra i ostali obnovljivi izvori, ali trebaju pomoć naprednih država u tom sektoru.

Carlisle Powell, ministar u vladi Nevis Otoka je nedavno izjavio: „Pričali smo već puno o energiji vjetra tokom zadnjih 20 godina, a samo Jamajka i Nevis su postigli neki pravi napredak. A vjetar se široko koristi u Latinskoj Americi i Europi.“

Powell je pozvao na brzu i konstantnu pomoć zemalja koje su postale predvodnici u energiji vjetra, i to pomoć za studije vjetra, ugovore o otkupu električne energije, ugovore općenito, pregled podataka, tarife i formiranje zakona.

Kuba, najveća država u Karibima, razvija sektor vjetra koji je u povojima. Nedavni izvještaji kažu da su četiri od šest Goldwind turbine spojene na Gibara II vjetroelektrani u Kubanskoj proviniciji Holguin, otprilike 565 kilometara istočno od Havane.

Kuba pokušava kapitalizirati na svom potencijalu energije vjetra koji je veći od 2.000 MW kako bi smanjila ovisnost o uvozu nafte. Unatoč velikom potencijalu u Karipskom području, godišnja sezona uragana stvara probleme za industriju vjetra, koja može doživjeti velika oštećenja za vrijeme jakih oluja.

Izvor: blog.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?