Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

30% smanjenje emisija bi ostavilo Europsku Uniju na vrhu obnovljivih izvora energija E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 20 Svibanj 2010 12:30

Nakon objave analize Europske Komisije o pomicanju granice iznad 20% smanjenja emisija stakleničkih plinova, EWEA je izdala upute kojima „poziva Komisiju i Europski parlament da pristanu na 30% redukcije stakleničkih plinova, kako bi se održala Europska tehnološka i industrijska prednost u obnovljivim izvorima energije.“

EWEA-ine upute govore da su "prednosti povećanja na 30% veći nego nedostaci." One dodaju: "Komisija je istaknula da su troškovi dostizanja 20% redukcije zbog financijske krize pali sa 70 milijardi € na 48 milijardi. Troškovi pomicanja na 30% redukcije su procijenjeni na 81 milijardu, ili samo 11 milijardi više nego prva procjena za 20%."

EWEA-in izvršni direktor, Christian Kjaer je rekao "prijelaz na 30% bi dao vrlo jaki signal investitorima da je Europa ozbiljna kada govori o zelenom razvoju i održivoj ekonomiji. Prijedlog da se ode na 30% nije prošao u Kopenhagenskom klimatskom sastanku ali uspio bi u održavanju EU na vrhu razvoja zelene energije. Europa je prva u svijetu u energiji vjetra ali ima ozbiljnu konkurenciju iz Kine, SAD-a, Japana, Južne Koreje i Indije. Ne bih volio da vidim da Europa izgubi utrku zato što je dobila lažni dojam sigurnosti zbog neuspjelih pregovora o klimi."

Izvor: www.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?