Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

IHA-in izvještaj pokazao svjetski rast hidroelektrana u 2012. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 18 Travanj 2013 14:42

International Hydropower Asocciation (IHA) je nedavno objavio izvještaj koji je pokazao da je prošle godine investirano puno novaca u razvoj hidroelektrana u svim svjetskim regijama.

Prema studiji koja se zove „2013 IHA Hydropower Report“, ukupna instalirana snaga hidroelektrana na svjetskoj razini je narasla za nekih 30 GW, dok su reverzibilne hidroelektrane dodale još dodatna 2-3 GW.

IHA je objavila nekoliko trendova koji nisu povezani s poticajima za obnovljive izvore energije, a koji su dodatno potaknuli rast u pojedinim državama, odnosno regijama:

  • Doprinos hidroelektrana regionalnoj suradnji i povezivanju.
  • Povećana potražnja za vodom i energijom potiče razvoj na regionalnoj bazi, što je prema IHA-i omogućilo developerima hidroelektrana da povećaju suradnju „unutar sektora i preko granica“.
  • Novi igrači u razvoju hidroelektrana. Investicije u projekte hidroelektrana postaju sve više globalne, te financijaši traže projekte koje bi financirali na novim tržištima.
  • Novi razvoj u tehnologiji hidroelektrana. Osim što je došlo do pomaka u razvoju tradicionalnih tehnologija hidroelektrana, IHA je objavila da istraživanja i razvoj oceanskih tehnologija (plima i oseka, valovi) postaju bitan faktor u cijeloj industiji. Reverzibilna tehnologija kao pumpe za vodu s varijabilnom brzinom također poboljšavaju snagu i iskoristivost.

 

Prema njihovom pregledu najviše hidroelektrana je dodano u Kini koja je činila otprilike pola cijelog tržišta prošle godine. Cijeli izvještaj na engleskom možete skinuti ovdje.

Tags:     iha      hidroelektrane      revezibilne hidroelektrane      izvještaj      svjetski rast
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?