Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

WWF objavio da Europa treba jaki cilj za obnovljive u 2030. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 07 Ožujak 2013 19:53

Europska Unija bi mogla dostići 100% obnovljivih izvora energije do 2050. „najkasnije“ ako se dogovore ambiciozni ciljevi za obnovljive do 2030., objavio je WWF.

Izvještaj Re-energising Europe: Putting the EU on Track for 100% Renewable Energy tvrdi da bi EU do 2030. mogla proizvoditi 40% svoje energije iz obnovljivih izvora energije. Na temelju istraživanja Ecofysa, izvještaj podsjeća političare koji se nalaze usred ekonomske krize da investiranje u energiju vjetra i druge obnovljive izvore energije, te dogovor o obvezujućim ciljevima do 2030. ima dobrog ekonomskog i fiskalnog smisla. Izvještaj dodatno naglašava WWF-ov poziv za obveznu legislativu EU iza 2020. kojim bi se postavili ambiciozni ciljevi za energetsku efikasnost, obnovljive izvore energije i smanjenje emisija štetnih plinova u zajedničkom koherentnom paketu sa svim komplementarnim instrumentima.

Osim toga izvještaj ističe da se 78% stanovnika Europe slaže da borba protiv klimatskih promjena može dati poticaj ekonomiji i stvoriti poslove. Procjenjuje se da će ispunjavnaje EU klimatskih i energetskih ciljeva do 2020. otvoriti do pet milijuna poslova. Jaki ciljevi iza 2020. bi otvorili još poslova te bi dodatno razvijali EU industriju i pomogli joj da smanji svoj račun za fosilna goriva od 573 milijardi dolara. EU povjerenik za energetiku Oettinger je prošli tjedan obećao da će iduće godine predložiti obvezujuću politiku iza 2020. godinu.

Izvor: www.ewea.org

Tags:     europska unija      obnovljivi izvori energije      energija vjetra      wwf
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?