Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kanada ulaže žalbu na odluku WTO-a E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 25 Veljača 2013 13:33

Kanada je uložila žalbu na odluku WTO-a koja se odnosi na ukidanje udjela domaćeg proizvoda u programu obnovljivih izvora u provinciji Ontario. Sličnu žalbu uložio je i S.A.D. protiv Indije zbog toga što New Delhi želi proširiti zahtjeve za domaćim proizvodom u Nacionalnom solarnom programu i na tankoslojne ćelije.

Proizvodnja u IndijiKanada je uložila žalbu na odluku Svjetske trgovačke organizacije (WTO) vezano za zahtjev o ukidanju udjela domaćeg proizvoda za feed-in tarife u Ontariu, u kojem se tvrdi da takav zakon ne odgovara međunarodnim trgovačkim pravima. Od kako je WTO, na temelju žalbi od strane EU i Japana, donio ovu odluku i druge zemlje žele otvoriti izvozna tržišta za svoje proizvođače fotonaponskih modula.

Tako je, primjerice, S.A.D. uložio sličnu žalbu protiv proširenja regulativa o udjelu domaćeg proizvoda u Indiji. U Indiji je do sada vrijedila odluka da svi postavljeni kristalinski moduli moraju biti od indijskog prouzvođača ukoliko se želi dobiti feed-in tarifa od strane Jawaharlal Nehru Naional Solar Mission (JNNSM), što je najviše štetilo kineskim proizvođačima. Indijska vlada odlučila je izgraditi vlastitu fotonaponsku industriju, te sukladno tome želi proširiti odluku o upotrebi domaćih proizvoda i na tankoslojne ćelije, što bi značajno moglo utjecati na američke proizvođače kao što je First Solar, koji 20% svoje prodaje ostvare na indijskom tržištu. Indijski ministar za novu i obnovljivu energiju, Farooq Abdullah, izjavio je kako je vlada u New Delhiu voljna i spremna na kompromise.

 

Izvor: http://www.renewablesinternational.net/

Tags:     sunčeva energija      FN      PV      tankoslojne ćelije      Indija      Kanada      S.A.D.      WTO
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?