Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva dala je 113 milijuna funti za obnovljive izvore u Africi E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 10 Prosinac 2012 14:59

Kao dio projekta pomoći zemljama u razvoju u borbi s klimatskim promjenama, vlada Ujedinjenog Kraljevstva dala je 113 milijuna funti za razvoj obnovljivih izvora energije u Africi.

Cijeli projekt uključuje dva programa pomoći stimuliranju privatnog sektora u investiranje u smanjenje emisija stakleničkih plinova, program koji podupire male farmere, te program za razvoj strategije za smanjenje emisija.

Prjekt Green Africa Power, kroz koji Ujedinjeno Kraljevstvo ulaže 98 milijuna funti, ima u cilju poticanje privatnog sektora na ulaganje u razvoj obnovljivih izvora energije u Africi, što uključuje financiranje oko 270 MW novih kapaciteta. Uz to, 14 milijuna funti odlazi projektu „Get Fit“, koji podupire razvoj malih projekata spojenih na elektroenergetsku mrežu u Ugandi.

Klimatske promjene predstavljaju veliku prijetnju cijelom svijetu, koja se iz godine u godinu povećava, stoga je ovo financiranje osnovni korak za stvaranje promjene i prilagodbe. Cilj je postići rezultate koji čine razliku, što je moguće uz niz partnera, organizaciju i ulaganja iz privatnog sektora, izjavio je Edward Davey, državni tajnik.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     Afrika      klimatske promijene      investiranje      privatni sektor
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?