Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Europski Parlament odobrio 6 milijardi eura za istraživanja čiste energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 29 Studeni 2012 17:58

Odbor za energiju i istraživanja (ITRE) Europskog parlamenta je danas glasovao da se tri četvrtine idućeg budžeta za istraživanje energije dodijeli isključivo obnovljivim izvorima energije, energetskoj efikasnosti, pametnim mrežama i tehnologiji spremanja energije.

To je ukupno 6  milijardi eura, uključujući Inteligentni energetski program Europe, od 80 milijardi eura za istraživanje i razvoj pod programom Horizon 2020.

Vilma Radvilaite iz EWEA-e je komentirala da su članovi Europskog parlamenta razumjeli važnost energije vjetra i drugih OIE za razvoj tehnologije i borbu protiv klimatskih promjena, te da je dovoljna količina novca u istraživanju ključna za daljnji razvij, te je istovremeno u skladu sa prioritetima EU.

ITRE odbor je također povećao razinu transparentnosti i  jasnoće istraživanja energije vjetra time što je prihvatio odvojene budžete za energiju vjetra i druge tehnologije. Sam program Horizon 2020 prema kojem se dijeli ovaj budžet će trajati od 2014. do 2020. Na temelju današnjeg rezultata ITRE će ući u pregovore sa Europskim vijećem.

Izvor: www.ewea.org

Tags:     ewea      europski parlamnet      komitet      horizon      energija vjetra
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?