Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Amonix postigao rekordnu efikasnost solarnih koncentriranih fotonaponskih sustava E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 07 Studeni 2012 22:01

Proizvođač solarnih panela Amonix je objavio da je njihova tehnologija koncentriranih fotonaponskih sustava postigla novi rekord efikasnosti od 33,5% čime je dostignuti cilj koji je zadao Odjel za energiju SAD-a, a prema kojem solarna tehnologija mora postići efikasnost jedne trećine dozračene energije Sunca.

Državni laboratorij za obnovljive izvore SAD-a je također napravio testiranje Amonixovog solarnog modula, te su postigli još i bolje rezultate efikasnosti, i to od 34,2%. Amonix koristi koncentriranu fotonaponsku tehnologiju (CPV). Ova tehnologija koristi manje silicija i drugih poluvodičkih materijala, te time omogućava korištenje kvalitetnijih materijala za istu cijenu. Isto tako ne treba vodu za proizvodnju električne energije, te proizvodi najviše električne energije po metru kvadratnom.

Amonixu je ovaj rekord došao u idealno vrijeme jer im je prva tvornica zatvorena u srpnju ove godine, te su morali na najbolji mogući način iskoristiti financiranje od strane SAD-ovog Odjela za energiju koji im je dao 15,6 milijuna dolara za istraživanje i razvoj.

Izvor: http://inhabitat.com

Tags:     solarni paneli      amonix      fotonaponski sustavi      sad      odjel za energiju      cpv
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?