Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Amerikanci ne znaju da je za svaki dolar poticaja za obnovljive odobreno i 22 dolara poticaja za fosilna goriva i nuklearnu energiju E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 24 Rujan 2012 20:28

Bivši Američki predsjednik Bill Clinton je na konferenciji Solar Power International 2012 dao podršku svim solarnim tvrtkama u Americi i cijelom svijetu. U svom govoru je izjavio da solarnu industriju predstavljaju ljudi u koje on vjeruje i da je kreativna kooperacija jedini način postizanja velikog uspjeha industrije kod kuće i inozemstvu.

Julia Hamm iz Solar Electric Power Assocations je izjavila da je Bill Clinton već ranije htio održati govor na konferenciji, ali mu do sada raspored to nije dopuštao. Clinton je dodatno napomenuo da solarna industrija i drugi obnovljivi trebaju dodatno naglasiti prednosti ekonomije i okoliša koje se događaju u drugim zemljama. Naglasio je da većina Amerikanaca ne zna da u Njemačkoj postoji više od 300.000 poslova u sektoru solara i da ne znaju koliko javno-privatnih suradnji ima. Clinton isto smatra da je solarni sektor trebao dodatno objasniti zašto je Solyndra propala, i da Amerikanci trebaju znati da se puno više potiču fosilna i nuklearna energija nego obnovljivi izvori energije.

Clintonov govor je trajao više od jedan sat te je osim gorenavedenog naglasio da je njegova fondacija Clinton Global Initiative radila projekt u Haitiju kojim se uvela solarna energija u bolnice i škole. Također je rekao da solarna industrija predstavlja budućnost poslovanja koja dugoročno može samo napredovati.

Izvor: http://www.renewableenergyworld.com/

Tags:     amerikanci      oie      poticaji      fosilna goriva      nuklearna energija      clinton
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?