Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Prvi projekt geotermalne energije u nacionalnom parku E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 20 Srpanj 2012 18:07

Prvi projekt geotermalne energije projektiran na području nacionalnog parka nalaziti će se na lokaciji Tsuchiyo Onsen u Fukushimi u Japanu.

Geotermalna energija u nacionalnim parkovimaVladinom promjenom zakona u Japanu je omogućen razvoj i rad elektrana u području nacionalnih parkova. Kako bi se za proizvodnju električne energije iskoristio izvor s niskom temperaturom očekuje se korištenje tehnologije binarnog ciklusa, koja će omogućiti i iskorištavanje vode iz vrućih izvora u blizini bez potrebe za izradom dodatnih bušotina.

Najavljen je plan za veće projekte za koje će biti potrebno izraditi dodatne bušotine unutar nacionalnog parka. Očekuje se da će projekt Tsuchiyu započeti instaliranim kapacitetom od 500 kW na dvije lokacije u blizini prirodnih vrućih izvora, a naknadno će se povećati na 1 MW. Proizvedena energija prodavati će se kompaniji Tohoku Electric Power po najavljenoj otkupnoj cijeni od 0,53 dolara/kWh.

Projekt bi trebao i revitalizirati turizam u regiji, koji se drastično smanjio nakon prošlogodišnje nuklearne katastrofe u Fukushimi, a u planu je i korištenje proizvedene električne energije za napajanje električnih autobusa.

 

Izvor: http://thinkgeoenergy.com/

Tags:     Japan      geotermalna energija      nacionalni parkovi      Fukushima
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?