Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

SAD postavio 506 MW solara u prvom kvartalu ove godine E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 14 Lipanj 2012 20:33

Unatoč turbulencijama na tržištu solara u Sjedinjenim Američkim Državama je u prvom kvartalu ove godine zabilježen drugi najbolji kvartalni rezultat u povijesti, odmah nakon zadnjeg kvartala prošle godine.

Prema istraživanju kompanija GTM Research i Solar Energy Industry Association (SEIA) u prvom kvartalu je postavljeno oko 506 MW novih solarnih sustava, što je drugi najbolji rezultat iza 780 MW u zadnjem kvartalu prošle godine. Ako tržište ovako nastavi ova će godina sigurno biti rekordna sa oko 3,3 GW što bi bio veliki rast u odnosu na 1,8 GW prošle godine.

Rast idućih godina nebi trebao biti toliki, ali bi tržište trebalo narasti do 8 GW oko 2016. Očekuje se da bi SAD-ov udio na svjetskoj razini ove godine trebao skočiti na 11%, te bi SAD trebalo postati četvrto najveće svjetsko tržište fotonapona.

Sama Američka industrija fotonaponskih modula je pak blago razočarala sa samo 160 MW proizvodnje u prvom kvartalu, što je dosta manje u odnosu na prošlu godinu. New Jersey je bilo najveće tržište sa 174 MW u prvom kvartalu, a cijene instalacije su pale od 7,3% za krovne instalalcije za privatne osobe do 24,7% za velike sustave u odnosu na godinu ranije.

U SAD-u sada ima 4,4 GW solarnih fotonaponskih sustava.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     sad      solar      sjedinjeni američke države      prvi kvartal
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?