Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Nissan i GE predstavili novu tehnologiju koja omogućava napajanje kuće pomoću električnog vozila E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 02 Svibanj 2012 16:22

Korištenje električne energije iz električnog vozila za napajanje kuće u slučaju nestanka struje nova je tehnologija koja bi uskoro mogla biti dostupna zahvaljujući General Electric-u i Nissan-u. Kompanije su predstavile ovu tehnologiju na kongresu SAE 2012 održanom u Detroitu na električnom vozilu Nissan Leaf  uz korištenje tehnologije „pametne“ mreže.

Vodeći svjetski proizvođač električnih vozila, Nissan, ističe važnost suradnje s kompanijama kao što je GE kako bi proširili korištenje ove tehnologije i učinili je još pristupačnijom potrošačima.

Uz demonstraciju nove tehnologije, koja bi omogućila napajanje kuće pomoću vozila, Nissan i GE su na konferenciji predstavili i neke druge novitete koji će koristiti tehnologiju „pametne“ mreže:

  • direktna komunikacija električnog vozila sa elektroenergetskom kompanijom ili sustavom za kontrolu energije u kući zbog što učinkovitije potrošnje električne energije;
  • različiti scenariji potrošnje energije kod kojih uređaji, kao što su hladnjak, perilica, sušilica i električno vozilo, koriste električnu energiju ovisno o dobu dana i cijeni same energije.

 

Mark Little, stariji potpredsjednik i direktor u GE Global Research je izjavio da Nissan i GE rade na prezentiranju pametnog i održivog izgleda života u budućnosti.

 

Izvor: http://inhabitat.com

Tags:     Nissan      GE      električna vozila      smart grid      pametna mreža
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?