Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Izvještaj pokazao veliki potencijal za hidroelektrane u Latinskoj Americi i Africi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 27 Ožujak 2012 21:12

Tržišna analitička kuća GBI Research je objavila izvještaj u kojem tvrdi da će povećani poticaji vlada za hidroelektrane potaknuti dodatne investicije u ovom sektoru i to iz privatnog i javnog sektora.

GBI je objavio da će takva potpora potaknuti razvoj neiskorištenog potencijala vode koji se može naći u Latinskoj Americi i Africi, te da će hidroelektrane i dalje biti najveći obnovljivi izvor energije na svijetu.

Njihov izvještaj je pokazao da su hidroelektrane imale godišnji prosječni rast od 4,2% između 2005. i 2010., te da je broj hidroelektrana skočio sa 601,1 GW u 2005. na 739,2 GW u 2010. Očekuje se da će do 2020. biti 1.051,1 GW hidroelektrana sa godišnjim srednjim rastom d 3,6% u tih 10 godina.

Afrika bi do tada trebala postati novo tržište za hidroelektrane iako je nedostatak prave infrastrukture i investicija usporio održavanje i obnovu starih hidroelektrana na tom kontinentu. Zbog velikih potreba i razvojem poticaja nove će investicije biti osigurane. Južna i središnja Amerika će isto postati zanimljiva tržišta, s posebnim naglaskom na Venezuelu koja je već najavila velike investicije u hidroelektrane.

Izvor: www.hydroworld.com

Tags:     gbi research      hidroelektrane      latinska amerika      afrika      obnovljivi izvori energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?