Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Katastrofa u NE Fukushima je potaknula porast investicija u OIE E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 03 Veljača 2012 09:37

Desetljećima su energetskim tržištima dominirala fosilna goriva i nuklearna energija, ali to se u zadnjem desetljeću počelo mijenjati.

Vijesti kažu da su tokom prošle godine, nakon Japanske nuklearne katastrofe investicije u obnovljive izvore energije skočile za ogromnih 40%. Prošle godine je utrošeno rekordnih 53,5 milijardi dolara, što je veliki porast u odnosu na 38,2 milijarde tokom 2010.

To su rezultati izvještaja kojeg je napravio PriceWaterHouse Coopera i koji kaže da su ovi rezultati posljedica sazrijevanja tržišta koje se razvija unatoč krizi i nesigurnosti u vezi poticaja kod pojedinih država. Ulazak umirovljeničkih i drugih fondova u to tržište je još jedan pokazatelj zrelosti tržišta, te će definitivno pomoći zbog stalnog povećanja priobalnih vjetroelektrana koje postaju time sve skuplje. Isto tako je pozitivan nastanak sekundarnih tržišta pri čemu se imovine prodaju po drugi ili treći put.

Ipak postoje i negativne stvari koje utječu na razvoj tržišta i to ponajviše daljnja kriza i nesigurnost u Europi te pritisci na troškove za proizvođače u SAD-u i Europi.

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     katastrofa      fukushima      obnovljivi izvori energije      europa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?