Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Nove tehnologije

Revolucionaran solarni uređaj proizvodi 20 puta više energije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 09 Siječanj 2013 23:47

Kako bi se što više smanjila cijena proizvodnje električne energije iz Sunca u zadnje vrijeme se preporuča upotreba sustava praćenja (trekera) ili koncentriranih sunčanih elektrana. V3Solar pronašao je rješenje ovoga problema u vrlo jednostavnom, ali revolucionarnom dizajnu.

Spin CellUređaj naziva Spin Cell proizvodi 20 puta više električne energije od ravnih panela s jednakom površinom fotonaponskih ćelija, a karakteriziraju ga koncentrirajuće leće, dinamička vrtnja, konusni oblik i napredna elektronika.

Riječ je o dva konusna sustava, unutarnjem na kojem je postavljeno stotine fotonaponskih ćelija u obliku trokuta, te vanjskom koji služi kao dodatna zaštita i sloj koji dodatno koncentrira sunčevu energiju.

Ovakav dizajn odbacuje potrebu za sustavom praćenja, te tokom cijelog dana, u bilo koje doba godine, iskorištava sunčevu energiju. Uz to, sama vrtnja pomaže smanjenju zagrijavanja ćelija, što osigurava njihovu maksimalnu učinkovitost, a samim time i maksimalnu proizvodnju električne energije. Vrtnja se ostvaruje upotrebom male količine električne energije koju proizvodi uređaj.

Fotonaponski paneli proizvode istosmjernu struju koja se, pomoću magneta smještenih u unutrašnjosti na statoru uređaja pretvara u izmjeničnu struju. Izmjenična struja se pomoću dodatnog uređaja kontrolira kako bi bila spreman za upotrebu u kućanstvima.

Izvor: http://v3solar.com/

Tags:     V3Solar      Spin Cell      fotonaponski sustav      sunčeva energija      solarni paneli      sustav praćenja Sunca      cijena energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?