Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Pleternica bi mogla postati prvi energetski neovisni grad u Hrvatskoj E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 27 Svibanj 2015 15:33

Grad Pleternica se nalazi na jugoistoku Požeško-slavonske županije, na mjestu gdje se rijeka Orljava probija između Požeške gore i Dilja.

U tom gradu su već davno shvatili važnost korištenja obnovljivih izvora energije, te su stoga ondje počeli raditi velika ulaganja u taj sektor. Trenutno u Pleternici radi solarna elektrana za proizvodnju električne energije od 15 kW i planira se njezina nadogradnja, te mala hidroelektrana snage 220 kW, čija je gradnja započela 2011. godine, a dovršena je u 2012. godini.

U ovoj će se godine raditi projekti za solarne elektrane te za uštedu javne rasvjete. Ti se projekti pokrivaju iz ušteda, a računa se i na bespovratna sredstva Europske unije i Fonda za zaštitu okoliša. Ono što je najvažnije neće biti dodatnih opterećenja za proračun.′ rekla je gradonačelnica grada Pleternice Antonija Jozić.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će osam projekata s područja Grada Pleternice, ukupne vrijednosti oko 597 000 kuna..

′Grad Pleternica i naš Komunalac dobili su novac za sedam projekata a jedan, za osnovnu školu, kandidirali smo preko županije jer je ona službeno osnivač škole. Inače, većina tih projekata su studije izvodljivosti koje se odnose na velike projekte i ti dokumenti su nam upravo nedostajali kako bi se mogli natjecati za sredstva EU′ izjavila je gradonačelnica Antonija Jozić.

Izgradnja male hidroelektrane, postavljanje solarnih panela i štedljivije LED rasvjete u gradu pokazuju kolika se pozornost posvećuje energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije. Solarne ploče  trebale bi zasjati na zgradi osnovne škole, nove knjižnice, novog vrtića i gradske uprave a Pleternica bi do 2020.godine trebala postati energetski neovisan grad.

Izvor: http://zelenipartner.eu

Tags:     grad      pleternica      male hidroelektrane      solarne elektrane      fotonapon      orljava      energetska neovisnost
 
Komentari (2)
HOW TO GET A LEGITIMATE LOAN WITH CLEAR EXPLANATION OF WHAT YOU ARE GOING INTO.
2Nedjelja, 21 Ožujak 2021 19:00
FRANKA CREDIT
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com
KAKO DOSTAVITI KREDIT SA JEDNIM DOSTOJANJEM
1Ponedjeljak, 20 Siječanj 2020 14:00
Marie Alice
SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?