Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

FZOEU dodjeljuje 4 milijuna kuna za mjere povećanja energetske učinkovitosti u prometu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 25 Rujan 2014 11:52

Obilježavajući 13. Europski tjedan mobilnosti, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je u sklopu svog programa poticanja čistijeg transporta danas objavio dva nova javna poziva.

Prvi Javni poziv odnosi se na sufinanciranje oko tisuću treninga eko vožnje za tvrtke i obrte, za što je u Fondu osigurano milijun kuna. Drugi javni poziv obuhvaća sufinanciranje više mjera povećanja energetske učinkovitosti u prometu te je, osim tvrtkama, namijenjen i jedinicama lokalne i regionalne samouprave. S 3 milijuna kuna će se sufinancirati nabava električnih i gradskih bicikala, pregradnja vozila na električni ili pogon stlačenim prirodnim plinom, programska rješenja za efikasnije planiranje ruta distribucije, te posebni semafori.

"Energetska učinkovitost u prometu važna je pogotovo u gradovima gdje je veća koncentracija prometa zbog smanjenja emisija štetnih ispušnih plinova i onečišćenja bukom. Javni pozivi koji su sada otvoreni dio su paketa od 7 mjera za čistiji transport koji provodimo. Mjere su konkretne, a prijava na natječaje maksimalno pojednostavljena pa je i to sigurno jedan od razloga za velik interes građana i tvrtki. Koristi su višestruke - za okoliš, za gospodarstvo, gradove i općine i, najvažnije, za poboljšanje kvalitete života naših građana.“ ističe Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i prirode.

Sam javni poziv i više informacija možete dobiti ovdje.

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?