Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

HROTE - popis povlaštenih proizvođača 31.01. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 05 Veljača 2014 22:57

Hrvatski operator tržišta energije je nedavno objavio najnoviji popis povlaštenih proizvođača s kojima ima potpisan ugovor o otkupu električne energije, i to prvi ove godine.

Prema starom tarifnom sustavu na popis nije ušla nijedna nova solarna elektrana, kao ni jedna druga elektrana koja koristi obnovljive izvore energije. S obzirom da na cijelom popisu nositelja projekata za projekte koji još nisu ušli u pogon ima samo 6 elektrana (1 solar, 2 biomase, 1 bioplin, 1 vjetroelektrana, 1 geotermalna elektrana) se ni u budućnosti ne očekuju veće promjene.

Prema novom tarifnom sustavu je u pogon ušlo nešto manje od 2 MW solarnih integriranih elektrana tokom zadnjih mjesec dana, te je sada ukupna instalirana snaga 12.635,80 kW. Pri tome je u pogon ušlo nekoliko elektrana sa snagom većom od 100 kW, a predvodi ih solarna elektrana Mitrovac snage 300 kW koja je u vlasništvu Agrokor Energije d.o.o. Agrokor Energija je osim te solarne elektrane u pogon pustila 3 druge solarke pri čemu svaka ima snagu veću od 100 kW.  Kod neintegriranih solarnih elekrana je u pogon ušlo nekoliko solarnih elektrana, te ih sada ima 526,76 kW u pognu. Sukladno prije spomenutom je pala i količina integriranih solarnih elektrana koje nisu ušle u pogon na 11.880,61 kW, dok je broj neintegriranih solarnih elektrana pao na 14.135,90 kW. Druge promjene na popisu nisu uočene.

Izvor: www.hrote.hr

Tags:     hrote      povlašteni proizvođači      solarne elektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?