Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

HEP-Opskrba predstavila stranicu ZelEn-a - poduzetnici mogu kupovati samo zelenu energiju E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 04 Prosinac 2013 22:56

HEP Opskrba je predstavila svoj novi proizvod "Udružimo se!", koji malim i srednjim kupcima omogućuje udruživanje i zajednički nastup prema opskrbljivaču, čime se postižu bolji uvjeti i cijena električne energije.

Na danu kupaca u HEP-Opskrbi predstavljen je hrvatski brend ZelEn, te je lansirana web stranica, a direktorica HEP-Opskrbe Tina Jakaša naglasila je: "Korištenjem energije dobivene iz obnovljivih izvora dajete svoj doprinos smanjenju emisije CO2 i očuvanju okoliša. Svi kupci proizvoda ZelEn na promotivnim materijalima i proizvodima mogu koristiti žig ZelEn kojim dokazuju da je za njegovu proizvodnju korištena električna energija iz obnovljivih izvora." te dodala "Sva prikupljena sredstva prodajom ZelEn-a, HEP će koristiti za projekte financiranja izgradnje obnovljivh izvora energije. Prijedloge za financiranje određenih projekata mogu dati svi naši kupci korisnici zelene energije."

ZelEn je novi proizvod HEP Opskrbe. Naziv ZelEn kombinacija je riječi Zelena Energija, što je ujedno i osnovna sastavnica proizvoda – električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora.

ZelEn čine: TÜV SÜD certifikat (TRU certifikat) - dokument koji garantira porijeklo energije koja je proizvedena isključivo iz obnovljivih izvora; izdaje ga renomirana njemačka certifikacijaska kuća TÜV SÜD Industrie Service GmbH; jedan TRU certifikat predstavlja 1 MWh električne energije proizveden iz obnovljivih izvora, te PRAVO NA KORIŠTENJE ŽIGA ZelEn - kupnjom proizvoda ZelEn stječete pravo na korištenje zaštićenog žiga ZelEn na svojim proizvodima i promotivnim materijalima; žig je zaštićen u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo i Međunarodnom registru žigova koji vodi Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO).

Cijena ZelEna je 20 eurocenti ili oko 1,5 kunu/kWh. Primjerice, tvrtka koja ima godišnju potrošnju 1.000.000 KWh za Zelenu energiju će izdvojiti 1524 kuna više godišnje ili oko 127 kn mjesečno.

ZelEn je namijenjen zainteresiranim kupcima koji su s HEP-Opskrbom sklopili Ugovor o opskrbi električnom energijom, imaju godišnju potrošnju veću od 1GWh, te su spremni ugovoriti broj certifikata jednak ukupnoj planiranoj potrošnji energije za ugovoreno razdoblje od minimalno jedne godine, a uskoro će biti dostupan i drugim poslovnim i privatnim kupcima.

Tags:     hep-opsrkba      zelena energija      obnovljivi izvori energije      električna energija
 
Komentari (1)
Cijena ZeEn
1Utorak, 10 Prosinac 2013 13:49
Marijan Kalea 1
Niste dobro iskazali jedinicu cijene; kažete 20 centi ili 1,5 kunu/MWh, a trebali ste reći: 20 centi ili 1,5 kunu/kWh.

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?