Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

EE info ured otvoren u Gospiću E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 10 Srpanj 2013 15:32

Jučer je u Gospiću svečano otvoren EE info ured koji se nalazi u Kulturno informativnom centru Gospić, a koji je namijenjen informiranju i educiranju građana o mjerama energetske učinkovitosti koje mogu primjeniti u vlastitom kućanstvu ili uredu.

EE info ured otvoren je u sklopu SGE projekta, a stoji na raspolaganju građanima za upite o učinkovitijem iskorištavanju energije, koje elektroenergetske sustave upotrijebiti, na što paziti prilikom projektiranja kuće ili adaptacije, kao i za mnoštvo drugih korisnih savjeta, izjavila je Ivana Fabija, voditeljica gradskog EE info ureda, zaključivši kako je energetska učinkovitost prvenstveno stvar svijesti ljudi i volje za promjenom navika, a ne kompleksnih tehničkih rješenja.

EE info ured GospićU SGE projekt Grad Gospić se uključio u listopadu 2011. godine, od kada sustavno radi na uštedi energije i provedbi energetske učinkovitosti. Tako su značajne uštede vidljive već u desetak gradskih objekta, a potencijal ušteda seže i do 230.000 kuna za 24 gradska objekta, izjavila je Jelena Antić McColgan, voditeljica regionalne provedbe EE projekta UNDP Hrvatska. Uz to, u gradu je moderniziran i dio javne rasvjete, te je napravljen energetski pregled zgrade Gradske Uprave koja je dobila svoj energetski certifikat, dok će do kraja godine svoje certifikate dobiti i ostale zgrade u vlasništvu grada, a sve u suradnji s FZOEU.

Novootvoreni ured za građane će biti otvoren srijedom od 8 do 14 sati, a dodatne informacije moguće je dobiti na UNDP-ovoj internet stranici i besplatnom info telefonu 0800 200 170, radnim danom od 9 do 17 sati.

 

Izvor: http://www.ee.undp.hr/

Tags:     EE info ured      Gospić      UNDP      FZOEU      SGE projekt
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?