Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Administratorica UNDP-a u posjeti Solarnom edukacijskom centru E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 22 Siječanj 2013 19:35

Administratorica UNDP-a, Helen Clark, u četverodnevnom boravku u Hrvatskoj posjetila je Zadarsku i Ličko-senjsku županiju, gdje je gostovala potpisivanju dvaju projektnih sporazuma i posjetila Solarni edukacijski centar Zadarske županije.

Helen Clark u posjetu HrvatskojTijekom potpisivanja dva nova projektna sporazuma između Zadarske županije i UNDP-a, Helen Clark, najviše rangirana dužnosnica koja se bavi pitanjima razvoja pri UN-u, iskazala je spremnost za daljnje pružanje pomoći županiji kako bi ostvarila svoje potencijale kao turistička destinacija i kao centar za inovacije. Prilikom posjeta Otočcu na Dan grada Clark je primila priznanje Grada za dugogodišnji doprinos razvoju turizma u dolini rijeke Gacke.

Zadarski župan, Stipe Zrilić, potpisao je sa stalnom predstavnicom UNDP-a, Louisom Vinton, sporazum o provedbi sustavnog gospodarenja energijom u Zadarskoj županiji, te o stručnom osposobljavanju za pčelare na području Županije. Zadarska županija postala je mjesto novih inovacija poput pružanja certificirane obuke za nezaposlene u postavljanju i montaži solarnih toplinskih i fotonaponskih sustava.

Od 2007. godine u suradnji UNDP-a i partnera na području Zadarske županije realizirani su mnogi projekti ukupne vrijednosti nešto više od 12 milijuna dolara, u području lokalnog razvoja, bioraznolikosti i energetske efikasnosti.

Kada je riječ o Solarnom edukacijskom centru Zadarske županije, koji je osnovan uz potporu UNDP-a kako bi omogućio obuku instalatera solarnih sustava, Clark smatra kako je ovo jedna od mnogih inovacija razvijenih u Zadru čiji primjer će željeti slijediti i druge zemlje.

 

Izvor: http://www.ee.undp.hr/

Tags:     Zadarska županija      Ličko-senjska županija      UNDP      Helen Clark      solarni edukacijski centar
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?