Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

E.ON otvorio prvu brzu punionicu za električne aute u Njemačkoj E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 31 Kolovoz 2011 21:53

E.ON, vodeća energetska kompanija u Njemačkoj, a i u Europi je započela isporuku brzih punionica za električna vozila na Njemačkim autocestama.

Prva takva punionica je puštena u pogon prije tjedan dana 24. kolovoza na izlazu Irschenberg u Bavarskoj na jugu Njemačke. To je dio Njemačke autoceste A8.

Snaga punionice za pojedinačna punjenja je do 50 kW što omogućuje električnim autima da se napune u 20 do 30 minuta. To je veliki napredak s obzirom da je starim punionicama trebalo oko šest sati da napune auto kojima je snaga baterija bila 3,5 kW. Nova punionica omogućava punjenje svih električnih automobila dostupnih u Njemačkoj kao što su Mitsubishi iMiEV, Peugeot iON, Citroën C-Zero a i budući Nissan Leaf. Punjenje će imati fiksnu cijenu od 5 eura.

Električna energija koja se koristi u punionicama će se dobavljati iz obnovljivih izvora energije i to ekskluzivno iz E.ON-ovih hidroelektrana. E.ON-ov cilj je u budućnosti razviti javne punionice koje će smanjiti vrijeme punjenja na nekoliko minuta, kako bi sam proces punjenja postao sličan današnjem punjenju automobila na benzin i dizel.

Izvor: www.eon.com

Tags:     e.on      njemačka      punionica      električni auti      peugeot      citroen      mitsubishi      nissan
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?